top of page

OOST-VLAANDEREN

Voor U visual solo.png
Sabina De Craecker.JPG
Lien Lysy

4e plaats

Vlaams parlement

Lien (Ieper, 1971) heeft West-Vlaamse roots. Ze studeerde vertaalkunde Engels-Spaans in Gent en daarna volgde ze nog een korte opleiding Aanvullende Studie Internationale Politiek aan de UIA te Antwerpen.

Na haar studies kwam ze zich al snel vestigen in Gent, net zoals vele andere West-Vlamingen haar voorgingen. Ze begon Spaanse les te geven in het volwassenonderwijs. Als alleenstaande mama van 2 dochters werkte ze naast haar onderwijsjob ook als freelance beëdigd vertaler-tolk voor verschillende overheidsinstanties.

In 2019 kreeg ze de vastgoedmicrobe te pakken en begon ze in bijberoep te werken als BIV-makelaar. Appartementen en huizen in Gent en omstreken verkopen was echt haar ding. Halfweg 2023 deed ze de overstap naar projectontwikkeling. Begin 2024, toen haar mama reeds zwaar ziek was, besliste ze om mee haar schouders te zetten onder de nieuwe partij Voor U. Het was een dubbel gevoel omdat ze wist dat haar mama de verkiezingen allicht niet meer ging meemaken. Voor U sluit volledig aan bij hoe Lien politieke verandering ziet te realiseren. No-nonsense, efficiëntie, warmte en menselijkheid zijn waarden die bij Lien nauw aan het hart liggen en zijn exact ook waarden die volgens Lien aanwezig zijn bij Voor U. Lien wil samen met Voor U een succesverhaal schrijven.
____

bottom of page